Min favoritplats just nu

120511 av Maria

Efter att ha odlat på balkongen i ett antal år har jag äntligen fått min första egna jordplätt i markplan. Kolonilottsföreningen Rödbetan (där jag själv pallade en och annan morot som barn) hade lediga platser och eftersom det här inte är Stockholm är jag nu lycklig arrendator av 100 härliga kvadrat.

Min kolonilott

I utkanten av kolonilottsområdet med fårhagen alldeles intill. Just nu helt igenväxt med älgört, tussilago, sly och ett och annat litet träd. Men vad gör väl det?

Nummer 42

Alla som har läst Liftarens guide till galaxen vet ju att just min lott faktiskt är meningen med livet.

Läs mer om:

8 kommentarer om “Min favoritplats just nu”

 1. Peter skriver:

  Sagolikt Maria – grattis och lycka till:-)
  Peter

 2. Melina skriver:

  Grattis till kolonilotten!
  Jag är verkligen en dummy vad gäller odling, men jag vill så gärna lära mig. Det har visat sig vara väldigt svårt eftersom de flesta bloggar etc ändå lägger sig på en ganska hög nivå och utgår ifrån att man har en “Baskunskap”; som jag då saknar.

  T ex har jag letat efter en bok om odling för nybörjare men inte hittat (har kollat i två bokhandlar+ adlibris). Därför blev jag glad när jag hittade din blogg, uppskattar framförallt “fem dumma frågor”.

  Har du tips på böcker för en sann nybörjare? Jag vet t ex inte hur mycket eller ofta man vattnar, när man ska använda växthus (har ett litet från ikea där jag nu ställt ett odlingskit från ikea). På växterna står de t ex “vattna rikligt”; men vad menas egentligen med det?

  Så, några bra nybörjatips helt enkelt. Igår åkte jag och köpte massa växter och blommor och jag är rädd att de ska dö (som mina växter alltid gör), tråkigt inte minst för att det blev ganska dyrt. Dessutom bor jag i lägenhet. En fråga man då undrar är t ex varför man inte kan köpa blomjord på flaska? Hur ska jag få plats med en stor säck blomjord?!

  Hjälp! =)

 3. Eav Linnea skriver:

  GRATTIS till din kolonilott!
  Välkommen in till min nya trädgårdsblogg
  http://villalinneanobbele.blogspot.se/
  En skön helg på kolonilotten önskar Eva Linnea

 4. Charlotta skriver:

  Grattis till lotten! Jag fick min lott förra året och det har varit jätteroligt. Mitt första odlarår går att följa på min hemsida Charlottment. Där finns många nybörjartips och en och annan nybörjarmiss att följa! Lycka till!

 5. Maria skriver:

  Åh tack för alla grattis! :)

  Melina, kul att du gillar mina dumma frågor. Ska försöka få till fler sånna inom kort. Håller med om att det kan vara svårt att hitta böcker för riktiga nybörjare. Jag tycker Lena Israelsson skriver lättbegripligt. Ett tips är hennes “Grönsaksodling” från 2010.

  Haha blomjord på flaska vore ju nåt för den som lever på liten yta. Får se om någon plockar upp idén. Annars får du hålla utkik efter små påsar med blomjord, vet att det brukar säljas på blomaffärer i storstan där många bor litet.

 6. Moa Sandström skriver:

  Aha, det var alltså från dig som dottern och mormorn pallade tussilago. Så fort en arrendeskylt satts ner i jorden slår pallarna till – det där kolloniområdet är cursed!

 7. Maria skriver:

  Aha! Jag tyckte allt att jag saknade en blomma eller två. Men med tanke på mitt egna inte helt fläckfria förflutna (hette vi inte pallarklubben?) får jag ha överseende. I alla fall med dottern… :]

 8. [...] har det gått en månad sen jag fick sätta spaden i jorden på min alldeles egna kolonilott. Och sedan dess har det inte blivit mycket bloggat, men en hel del grävt. Fyra veckor efter [...]

Skriv en kommentar