Hemma hos Fru Magda

120820 av Maria

Jag funderar på att bli grönsaksbonde. Men kan man verkligen leva på att odla grönsaker? Bo på landet och gå miste om stadens utbud och närhet till allt. Spendera dagarna i gummistövlar och oroa sig om regn, kålmal och risk för frost. Jovisst, det går alldeles utmärkt. Nära vår sommarstuga, på den där gården i skogen där vägen slutar bor Fru Magda tillsammans med sin man och tre barn. Idag tog jag cykeln och hälsade på. Över en kaffe berättar Magdalen om odlandets vedermödor, får på rymmen, glädjen i att sälja sina egna grönsaker och att livet som jordbrukare är lite som Askungen. Allt man vill ha finns där inom räckhåll men tiden räcker liksom aldrig till. Det borde kanske avskräcka mig, men jag tycker att det låter alldeles, alldeles underbart.

Besök Fru magda på nätet eller möt henne på Bondens marknad i Umeå nu på lördag.

Varm rucolasallad med rädisor

Bilden gör inte salladen rättvisa. Den är supergod!

Jag cyklade hemåt med en påse rädisor och snart ses vi igen för en gemensam insats mot ogräset mellan morotsraderna.

Rädisorna blev till en varm sallad tillsammans med rucola, en ny favorit från Cesars trädgårdsblogg.

Varm rucolasallad med rädisor

Fräs lök och skivade rädisor lätt i olivolja. Tillsätt en skvätt vinäger och en liten klick honung. Vänd ner ett rejält lass rucola och strö över flingsalt och svartpeppar. Njut!

En kommentar om “Hemma hos Fru Magda”

  1. anna skriver:

    Gör´t!

Skriv en kommentar