Odlingssäsongen börjar nu!

120921 av Maria

Har du tänkt börja odla nästa år? Gör då inte som jag och börja gräva dina odlingsbäddar på våren. Det är klart bättre att gräva nu på hösten och sen låta tjälen, maskar och mikroorganismer sköta jordbearbetningen under vintern. Till våren har du lucker jord att plantera i.

Mina odlingsbäddar är ju redan grävda så allt jag behöver göra nu när kylan är på ingång är att täcka över dem med organiskt material. Täcket skyddar mot kylan och maskarna kan jobba lite längre med att luckra jorden. När täcket bryts ner ökar även mullhalten i jorden.

Läs mer om att börja odla på hösten.

Purjolök

Min purjolök har inte hunnit växa klart och är därför av modell mindre. Men eftersom de tål kyla bra är det ingen brådska att skörda dem. Bädden har jag täckt med skörderester som jag har finfördelat med hjälp av gräsklipparen.

Plantering av vitlök

Man får till och med plantera fast det är höst! Här är vitlök av sorten Primor på väg ner i jorden.

Rödbeta

Rödbetor gillar inte kyla så nu är de skördade och väntar på inläggning.

Solros

Solrosen blommar till sist, hurra!

Skriv en kommentar