Learning by doing på Oxvikens gård

120926 av Maria

Oxvikens gård

I boken The new organic gardener (rekommenderas till dig som vill bli grönsaksbonde, förutsatt att du står ut med amerikansk facklitteratur) beskrivs tre vägar till livet som bonde för den som inte föds in i yrket.

1. Kasta dig ut, skaffa en gård och prova dig fram. Du kommer lära dig snabbt av den enkla anledningen att du måste.

2. Praktisera hos de som redan kan. Learning by doing har fungerat i århundraden och fungerar än idag.

3. Utbilda dig i skolan. Sämsta alternativet enligt författaren.

Själv var jag inne på att ta den första vägen men eftersom min blivande gård inte har dykt upp ännu har jag gott om tid att utforska de andra vägarna. I går hade jag nöjet att spendera förmiddagen på Oxvikens gård där jag fick hjälpa till med lökskörden och ställa tusen frågor. Så nu är jag klokare när det gäller förodling, skörd, förvaring, gödsling, kål, försäljning, KRAV-regler, vitlök, växtföljd och what not. Tack till Sybil för din tid!

Vitkål

Vacker vitkål i kållandet.

Skördad lök

Skörden.

2 kommentarer om “Learning by doing på Oxvikens gård”

  1. Erika Nilsson skriver:

    Hej! Såg om din blogg i Folkbladet när jag gjorde rent åt kaninerna imorse :) Kommer att gladeligen följa den och bli än mer inspirerad!

  2. Emma Preutz skriver:

    Va avis jag blir! Å visst är Sybil en riktig klippa?!!

Skriv en kommentar