Stadsodling på Ålidhem – kurs med mig och Studiefrämjandet

121218 av Maria

Ekologisk odling på liten yta

Vill du lära dig mer om ekologisk odling? Bor du i Umeå och hittar du till Ålidhems centrum? Då tycker jag du ska gå kursen Ekologisk odling på liten yta som undertecknad håller i tillsammans med Studiefrämjandet. Vi kommer att ses en gång i månaden under hela odlingssäsongen och träffarna äger rum i Studiefrämjandets lokaler (“Klossen”) på Ålidhem. Där har vi även våra pallkragar där kursdeltagarna odlar sina egna grönsaker. Teori varvas med praktiska moment, det är så man lär sig bäst!

Ladda ner hela kursplanen här (pdf)

Så går du igång på ämnen som stadsodling, växtföljd, jordförbättring, gödsling, kompostering, förkultivering och vårbruk? Då tycker jag du ska kontakta Anna Johansson på Studiefrämjandet, tel 090-135700 eller anna.johansson@studieframjandet.se för intresseanmälan.

PS – Till er som bor i Stockholms-trakten kan jag som vanligt tipsa om Kurs i ekologisk odling på Överjärva gård, också den börjar nu i februari.

Läs mer om:

6 kommentarer om “Stadsodling på Ålidhem – kurs med mig och Studiefrämjandet”

 1. Klara Hansson skriver:

  Hej,
  vad roligt att snubbla in på din blogg! Skulle bara kolla upp lite fröfirmor men började istället botaniser bland bra texter.

  Tummen upp för din kurs! Jag håller en liknande studiecirkel nere i Göteborg, gött att se att det är ett initiativ som finns på många ställen in landet.

  Allt gott,
  mvh Klara

 2. Maria skriver:

  Hej Klara! Vad kul att du hittade hit. Har spanat in dina projekt, tummen upp för dem också! :)

 3. Peppen-Maria skriver:

  Hej! Typiskt att jag hittade ditt inlägg först idag, när jag googlade på Stadsodling och Umeå, hade ju jättegärna hakat på den där roliga kursen du ger! Men första tillfället har redan varit, och jag är i New York när andra tillfället ges.

  Anyway, trevlig blogg!
  / Maria – peppen.wordpress.com

 4. maria skriver:

  Hej Peppen! Jamen det var ju synd. Men förhoppningsvis blir det fler kurser efter denna, då är du välkommen! :)

 5. Vi är också intresserade nästa gång. Håller just på med övergång från balkongodling till pallkragar bakom huset…

 6. maria skriver:

  Vad skoj, jag säger till om det blir kurs nästa år också. Hoppas det!

Skriv en kommentar