Jakten på grönkålen

121221 av Maria

I dag tog jag med min stackars hund genom halvmeterdjup snö till lotten. Vi skulle skörda grönkål till julbordet.

Var är grönkålen?

Äntligen framme! Men var är grönkålen?

Grönkålen

Efter ett antal provgrävningar återfanns den. Stina är mer intresserad av avlägsna skidåkare än av grönkål.

Kål på bron

Inspirerad av julmysets mästare Ernst låter jag kålen pryda farstubron i väntan på tillagning.

Ni har väl inte missat den otroligt fina matlagningsbloggen Det gröna skafferiet? Bara vegetariskt, superfina bilder och säsongsbetonade recept. Säsongens råvara just nu är så klart kål. Kan även tipsa om mina nya favoritbiffar, black bean burger.

God jul på er kära bloggläsare!

4 kommentarer om “Jakten på grönkålen”

 1. Hej! Vad skoj att du gillar min blogg och burgarna!:)
  God jul!

  /Karoline

 2. Maria skriver:

  Karoline – Klart man gillar din blogg, den är ju super! Kul att du hittat hit. God jul!

 3. Hej
  Såg ditt inlägg om grönkålen i snön och blev lite nyfiken. Klarar sig grönkålen länge under snön? Jag bor sedan 20 år vid Medelhavet under vintern och har liksom kommit bort från det där med snö och vinter (därav denna dumma fråga). När man ser bilden på vovven och kålen verkar det ju omöjligt att den klarar sig i allt detta kalla?? Ha det bra/Annelie

 4. Maria skriver:

  Hej Annelie! Kålen jag plockade var helt enkelt fryst, så jag lät den vara det tills jag lagade till den och det funkade fint. Vad som händer med grönkål ifall vädret svänger väldigt många gånger mellan plus och många minusgrader vet jag inte. Men några få minusgrader klarar den utan problem, och jag vet inte om denna planta faktiskt lever fortfarande. Får se till våren!

  Men om det finns någon biolog där ute som kan förklara hur det här faktiskt funkar skulle jag också vilja veta! Inte alls en dum fråga tycker jag.. :]

Skriv en kommentar