Vintergöra

130118 av Maria

Elisakorg flätad av sälg

Januari är ingen favoritmånad för odlingsnördar som jag. Det börjar visserligen bli ljusare igen och frökatalogerna har kommit. Planeringen inför nästa säsong är i full gång, men en vill ju faktiskt GÖRA något också. Känner du som jag? Då har jag ett tips: korgflätning! På biblioteket finns det böcker som beskriver hur man gör. Ta en tur med sekatören där markägaren vill bli av med sly och sätt sen igång och fläta din egen skördekorg. Första korgen blir kanske inget mästerverk, men skoj är det.

Fler tips för den som är pysselsugen finns på bloggen 365 saker du kan slöjda.

3 kommentarer om “Vintergöra”

  1. Magnus Eriksen skriver:

    Suverän idé, och korgflätning borde vi göra mer av. Bra användning av förnyelsebart material, och när korgen har gjort sitt om många år, kan den, via komposten, gå tillbaka till jorden och på så vis ge nytt liv till trädgården. Dessutom är korgarna snygga, och efter att man övat sig lite går det rätt så snabbt att få ihop en.

    I norra England, där jag bor har vi några som fortfarande erbjuder kurser. Hör av er om det finns intresse!

  2. Emma skriver:

    Duktiga du! Vilken fin korg!!

  3. [...] fått äran att skriva ett “Vykort från webben”. Jag tipsade om min nya vinterhobby, korgflätning. Kan detta gamla hantverk kanske bli den nya surdegen? Jag håller tummarna. Tidningen finns i [...]

Skriv en kommentar